کاناپ مرغ به ساندویچ های لقمه ای روباز گفته می شود. برای تهیه کاناپ قاعده خاصی وجود ندارد و با انواع مواد مختلف مثل سبزیجات و گوشت ها می توان کاناپ تهیه نمود. معمولا برای تهیه کاناپ مواد مختلف روی تکه ای نان تست روشن یا تیره گذاشته و به زیبایی سرو می شود.
طرز تهیه
سیب زمینی ها و مرغ جدا می پزیم .وقتی خنک شدن آنها را با خیار شور چرخ می کنیم. اگر تو غذا ساز که بریزید معمولا بعضی سیب زمینی ها کشدار میشوند (مثل مال که کشدار شد )و یا با رنده ی ریز رنده می کنیم .بهر حال باید مواد مان حالت خمیری داشته باشند .بعد به آن سس مایونز می زنیم و نمک و فلفلش را اندازه می کنیم.حالا با کاتر دایره، نان های تست را قالب می زنیم و اطرافش را جدا می کنیم .یک نان روی داخل کاتر می زاریم و موادمان را رویش می زاریم و با قاشق فشرده می کنیم بعد یک نان برش زده ی دیگر رویش می زاریم و به آرامی از توی کاتر در میاریم . من با پنیر گودا و پستو ورقه ای تزیین کردم. به این ترتیب کاناپ مرغ خوشمزه آماده سرو می شود.
مواد لازم
4 نفر
1عدد سینه مرغ پخته و خیلی ریز ریش شده
5 قاشق غذاخوری آب لیموی تازه
2 قاشق غذاخوری سس مایونز
5 قاشق سوپخوری ماست یونانی
2 قاشق سوپخوری برگ کرفس ساطوری شده
3 قاشق سوپخوری پیازچه نگینی خورد شده
2 قاشق غذاخوری زعفران آب کرده
1/2 قاشق چایخوری نمک و فلفل
5 عدد خیارشور متوسط رنده شده
نان تست به میزان لازم
مراحل
2 ساعت
مرغ را خیلی ریز ریش ریش کنید به همراه خیارشور و پیازچه و زعفران و برگ کرفس و نمک و فلفل و ماست و سس مایونز و آب لیمو داخل ظرف گودی بریز و حسابی هم بزنید.
تا مواد با یکدیگر کامل مخلوط شود و به مدت دوساعت در یخچال قرار دهید تا مزه ها به خورد یکدیگر روند.
سپس نان های تست (نرم سوخاری نباشند) در ظرف سرو چیده و از مواد کاناپ روی نان ها بمالید و بسته به فصلی که هستید با میوه یا گوجه گیلاسی تزیین کنید.
مواد میانی:
سس مایونز ٥ قاشق.ماست چکیده ١٠قاشق.خیارشور سه عدد بزرگ (نگینی ریز خرد شده)پیازچه ٥عدد(ساتوری خرد شده). گوشت مرغ ریشه شده حدود نصف سینه.گردوی خرد شده ٤قاشق، خامه سه قاشق و کمی نمک....
مواد رو با هم ترکیب میکنیم و لایه لایه روی نان تست ها میزنیم و دوباره نان تست میچینیم و باز لایه بعد و روی نان تست اخرین لایه و دور تا دور کیک رو فقط از مخلوط سس و ماست چکیده و نمک و خامه میزنیم و تزیین میکنیم و حدود ٣-٤ساعت داخل یخچال قرار میدیم.
برای تزیین دور کیک میتونیم از خرده گردو یا هویج رنده شده و یا جعفری خرد شده استفاده کرد.
بسته به ذایقه خودتون میتونید مقدار پیازچه رو کم یا زیاد کنید.
برای جشن های تولد فرزندانتان می توانید از این ساندویچ ها درست کرده و به مهمانان بدهید تا پذیرایی عالی از ان ها کرده باشید. کاناپ به ساندویچ های روبازی گفته میشود که خیلی راحت و آسان آماده شده و انواع مختلفی دارد. این ساندویچ برای مهمانی ها، مخصوصا تولدها بسیار مناسب است.
مواد مورد نیاز:
سینه مرغ (پخته و ساطوری شده): 200 گرم
پیازچه (خردشده): یک دوم پیمانه
بادام (خرد و تست شده): یک دوم پیمانه
سس مایونز: 1 پیمانه
نمک و فلفل: به میزان لازم
مواد مورد نیاز نان تست:
آرد (الک شده): 12 ق س
شکر: 1 ق چ
پودر خمیر ترش: 1 ق چ
کره (به دمای محیط رسیده): 25 گرم
نمک: 1 ق چ
رب گوجه فرنگی: 2 ق س
پودر پاپریکا: یک دوم ق چ
مغز آفتابگردان: 4 ق س
آب ولرم: به میزان لازم
روش پخت:
1- سینه مرغ (از قبل با 1 حبه سیر- رنده شده- یک دوم شاخه کرفس، 1 عدد پیاز- خردشده- مقداری نمک و فلفل داخل قابلمه ای به همراه مقداری آب پخته و ساطوری خردشده)، پیازچه، بادام خرد و تست شده، سس مایونز، نمک و فلفل را با هم مخلوط کرده و با در بسته به مدت 30 دقیقه در یخچال بگذاید تا مزه دار شود.
2- برای تهیه نان تست نارنجی؛ 10 قاشق سوپخوری آرد را درون کاسه ای بزرگ ریخته، سپس نمک را به آن افزوده و با هم مخلوط کنید. بعد وسط آرد را گود کنید.
3- رب گوجه فرنگی، شکر، پودر خمیر ترش، کره، پودر پاپریکا، مغز آفتابگردان و آب ولرم را به تدریج به آرد اضافه کرده و به وسیله دست مخلوط کنید تا خمیر جمع شود و حالت چسبندگی نداشته باشد (اگر خمیر چسبناک بود، بقیه آرد را به تدریج به آن افزوده و ورز دهید).
4- کاسه ای را با 1 قاشق سوپخوری روغن مایع چرب کرده، سپس خمیر را داخل آن قرار دهید و با دستمالی روی آن را بپوشانید. سپس در دمای محط قرار دهید تا حجم آن دو برابر شود.
5- خمیر آماده شده را روی سطح صاف و آردپاشی شده، قرار دهید. سپس کمی روز داده و داخل قالب لوف که از قبل با مقداری روغن مایع چرب شده، قرار دهید و به مدت 10 دقیقه بگذارید تا حجیم شود.
6- با اسپری مقداری آب روی خمیر بپاشید و مغز آفتابگردان بریزید. سپس در طبقه وسط فر از قبل با دمای 180 درجه سانتی گراد گرم شده حدود 30 دقیقه قرار دهید تا هر دو طرف نان برشته شود. سپس از فر خارج کرده و کمی که سرد شد، آن را اسلایس کنید.
7- مخلوط مرغ و بادام را روی نان قرار داده و چند ساقه پیازچه روی آن بگذارید.
طرز تهیه:
خمیر هزارلا را روی سطح کار پهن کنید و مربع هایی به ابعاد 2 سانتی متر از خمیر برش دهید.
آنها را در سینی فر پوشیده با کاغذ روغنی بچینید و با چنگال حفره هایی در آنها ایجاد کنید.
سینی را حدود 5 الی 7 دقیقه در فر از قبل گرم شده با دمای 150 درجه سانتیگراد (300 درجه فارنهایت) قرار دهید تا برش های خمیر طلایی و برشته شوند.
روغن زیتون را در ظرف مناسبی روی حرارت گرم کنید.
پیاز، سیر و قارچ ریز خردشده را حدود 5 دقیقه در روغن روی حرارت زیاد تفت دهید.
سویا سس و آب مرغ را اضافه کنید مرغ پخته و ریش ریش شده را اضافه کنید.
نمک و فلفل زده و ظرف را از روی حرارت بردارید.
پس از خنک شدن سس مایونز را اضافه کنید.
مواد را در غذاساز یا مخلوط کن به صورت پوره درآورید.
این مخلوط را در قیف قنادی بریزید و روی نان های کوچک برشته پایپ کنید.
سپس سرو نمایید.
طرز تهیه کاناپ مرغ
به نقل از انسان شاد طرز تهیه کاناپ مرغ به این صورت است که ابتدا باید
نان تست را به سایز و مدل دلخواه قالب بزنید . برای قالب زدن از کاتر های فلزی یا پلاستیکی شکل دار استفاده کنید.
مرغ پخته شده را خرد و ریش ریش کنید و با نصف سس مایونز مخلوط کنید .
به مرغ نمک و فلفل سیاه و کمی آبلیمو و قارچ های ریز خرد شده را اضافه کنید.
می توانید قارچ ها را از قبل سرخ کنید یا همان طور خام در غذا استفاده کنید.
پیازچه خرد شده و فلفل دلمه ای را هم اضافه کنید و مواد را خوب مخلوط کنید.
در کنار سبزیجات می توانید از سبزی های معطر مثل ریحان و نعنا نیز چند برگ استفاده کنید.
روی نان تست ها با کاردک یا چاقو یک لایه نازک سس مالیده و مواد را روی نان ها بگذارید.
میزان مواد باید مقداری باشد که مرکز نان را پر کند و اطراف حدود یک سانتی متر باقی بماند.