۲۱ روش طلایی برای درمان خانگی شپش سر +جزئیات کامل و عکس

در این مطلب از سایت علم سرا می خواهیم در مورد  ۲۱ روش طلایی برای درمان خانگی شپش سر +جزئیات کامل و عکس صحبت کنیم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد و با دادن نظرات ما در بهبود کیفیت سایت یاری نمایید.

۲۱ روش طلایی برای درمان خانگی شپش سر

مجله دلگرم | در کشوری مثل آمریکا هرساله ۶ تا ۱۲ میلیون نفر دچار شپش سر میشوند. شپش سر واقعا آزار دهنده است و کسی که به آن دچار میشود تا زمانیکه درمانی برای آن پیدا نکند، آرامش پیدا نخواهد کرد.

برخی از داروهایی که برای درمان شپش سر تجویز میشود سمی هستند و عوارض زیادی دارند. از طرفی بسیاری از روش ها معمول قدیمی چندان جوابگو نیست. این عوامل تنها باعث نا امیدی فرد میشود و فکر میکند که هیچ راهی برای درمان شپش ندارد!!!

چطور از شر شپش سر خلاص بشیم؟

بزرگ ترین مشکلی که امروزه در مقابله با شپش سر وجود دارد این است که شپش ها به مرور زمان نسبت به روش های درمانی معمول مقاوم شده اند.

راهکار های خانگی همچنان میتوانند کاملا موثر بوده و شپش سر را درمان کنند. بسیاری از افراد این روش ها را بلد نیستند و فکر میکنند که تنها راه درمان شپش سر استفاده از دارو های شیمیایی است.

امروز و در این مقاله همراه دلگرم باشید تا شما را با ۲۱ روش درمان خانگی شپش سر آشنا کنیم.

شپش سر ، درمان شپش سر ، شپش ، درمان شپش

۱٫ آرامش خود را حفظ کنید.

اگر میخواهید درمان خود را بطور موفقیت آمیز پشت سر بگذارید باید هر کاری را درست انجام دهید. قدم اول این است که آرام باشید. شپش سر چه بر سر خودتان بیاید و چه برای فرزندتان بوجود آمده باشد، قطعا ناخوشایند است اما از نظر علمی، این شپش ها هیچ مشکلی برای سلامت شما بوجود نمیاورند.

برای درمان کامل شپش سر باید از چندین روش بطور همزمان استفاده کنید تا هم شپش های بالغ و هم تخم های کوچک شان از بین بروند. روش های درمانی معمولی میتواند شپش های بالغ را از بین ببرد اما تخم ها همچنان در ریشه مو ها باقی میماند.

حتی اگر درمان را به بهترین شکل انجام دهید ممکن است پس از مدتی دوباره آثار شپش ظاهر شود. راه حل این است که برای چند هفته و یا چند ماه آماده بازگشت شپش بوده تا در صورتی که این اتفاق افتاد خیلی سریع روش های درمانی را دوباره پیگیری کنید و از درمان قطعی شپش مطمئن شوید.

۲٫ از بین بردن تخم شپش سر با شانه کردن

هر روش درمانی دیگری هم اگر استفاده میکنید، شانه کردن مرتب و مداوم مو ها را نباید فراموش کنید. ابتدا مو های خود را به بخش های مختلفی تقسیم کرده، سپس هر بخش را با یک شانه مخصوص از بین بردن شپش سر، شانه کنید.

مهم نیست از چه دارویی برای درمان شپش سر استفاده میکنید، شانه کردن همچنان مهم ترین بخش این روند درمانی است و تحت هیچ شرایطی نباید فراموش بشود.

۳٫ استفاده از گل حشره کش

گل حشره کش همانطور که از اسم آن پیداست مخصوص کشتن انواع حشرات است. این گیاه در بسیاری از محصولات درمانی شپش سر وجود دارد. میتوانید شامپو گل حشره کش را نیز تهیه کنید. گل حشره کش به سیستم عصبی شپش ها حمله کردن و بدین ترتیب با آن ها مقابله میکند اما برخی اوقات این روش جواب نمیدهد چراکه شپش ها نسبت به سم مقاوم شده اند.

شامپو را به مدت ۱۰ دقیقه به موهای خشک بمالید، سپس اندکی آب اضافه کنید تا کف تشکیل شود و در انتها آن را با آب بشویید. شانه کردن را نیز فراموش نکنید. توصیه میشود با استفاده از همین روش ۷ تا ۱۰ روز بعد، یکبار دیگر گل حشره کش را به موهای خود بمالید.

مراقب واکنش های آلرژیک باشید. اگر به این ماده حساسیت دارید نباید از آن استفاده کنید.

۴٫ روغن زیتون

روغن زیتون بخوبی میتواند شپش ها را خفه کند! شپش ها در صورتی که راه تنفسی آن ها بسته شود خفه شده و میمیرند. قبل از خواب روغن زیتون را به مو ها و سر خود بمالید و یک کلاه پلاستیکی روی سر خود قرار دهید و اجازه دهید تا صبح بماند. شپش ها میتوانند تا چندین ساعت بدون تنفس کردن زنده بمانند و به همین دلیل حتما باید روغن برای مدتی روی مو باقی بماند.

باز هم شانه کردن را فراموش نکنید. (مو هایتان را صبح روز بعد، زمانی که هنوز به روغن آغشته هستند شانه کنید.)

۵٫ شامپو پرمترین

لوسیون پرمترین هم یکی دیگر از روش های درمانی است که با موادی که دارد به شپش ها زنده حمله میکند و آن ها را میکشد. گزارش هایی مبنی بر مقاوم شدن شپش سر به این ماده وجود دارد و به همین دلیل ممکن است این روش برای همه تاثیرگذار نباشد.

مراقب واکنش های آلرژیک باشید. اگر به این ماده حساسیت دارید نباید از آن استفاده کنید.

۶٫ سشوار

در یک تحقیق علمی مشخص شد که هوای داغ بخوبی میتواند تخم شپش سر را از بین ببرد اما در برابر شپش های بالغ چندان موثر نیست. ابتدا مو ها را بخوبی بشویید، سپس با یک سشوار قوی که هوای داغ با درجه بالا دارد بصورت مستقیم مو های خود را خشک کنید. توجه کنید که هرگز نباید پس از مالیدن یک دارو شیمیایی مبارزه با شپش، هوای داغ به مو ها برسد چراکه برخی از این مواد ممکن است قابل اشتعال باشند.

۷٫ شامپو و لوسیون اسپینوزاد

اسپینوزاد یک حشره کش طبیعی است که از خاک گرفته میشود. این دارو نسبت به پرمترین اثرگذاری بیشتری داشته و قوی تر است. شامپو اسپینوزاد را به موهای خشک خود بمالید و طوری آن را ماساژ دهید که به همه پوست نیز برسد. همه قسمت های مو از ریشه گرفته تا ساقه باید آغشته به شامپو بشود. برای ۱۰ دقیقه شامپو باید روی مو بماند. سپس آن را با آب شسته و شانه بکشید.

عوارض شایع استفاده از اسپینوزاد التهاب چشم و پوست است.

۸٫ قوطه ور کردن مو ها

با قوطه¬ور کردن مو ها در آب میتوانید شپش ها را خفه کنید! اما این روش در عین حالیکه تاثیر گذار است، عملکرد چندان خوبی ندارد. گفته میشود که شپش ها میتوانند برای ساعت های طولانی بدون اکسیژن زنده بمانند. حتی آب کلر زده شده هم نمیتواند شپش ها را بکشد.

۹٫ ایفرمکتین

لوسیون ایفرمکتین حاوی باکتری های حشره کشی است که منشا در خاک دارند. این ماده شپش ها و تخم هایشان را فلج کرده و در نهایت میکشد. شامپو ایفرمکتین را میتوان برای کودکان بالای ۶ ماه نیز استفاده کرد.

ایفرمکتین را به موهای خشک و پوست سر بمالید و پس از ده دقیقه با آب بشویید.

۱۰٫ ژل مو/ وازلین

هیچ تحقیقات علمی اثبات نکرده است که ژل مو و یا وازلین میتواند شپش ها را بکشد اما بسیاری از افراد قسم میخورند که این روش تاثیر گذار است. بنظر میرسد ژل مو و وازلین هم مثل روغن زیتون با بستن منافذ تنفسی شپش ها و خفه کردن آن ها باعث میشود کشته شوند.

قبل از خواب ژل (یا وازلین) را به مو ها و سر خود بمالید و یک کلاه پلاستیکی روی سر تان قرار داده و اجازه دهید تا صبح بماند. شپش ها میتوانند تا چندین ساعت بدون تنفس کردن زنده بمانند و به همین دلیل حتما باید ژل برای مدتی روی مو باقی بماند.

باز هم شانه کردن را فراموش نکنید. (مو هایتان را صبح روز بعد، زمانی که هنوز به ژل آغشته هستند شانه کنید.) این روش را یک هفته بعد نیز تکرار کنید.

۱۱٫ لوسیون بنزیل الکل

بنزیل الکل با حمله به دستگاه تنفسی شپش ها باعث کشتن آن ها میشود. (این دارو تخم شپش را از بین نمیبرد)

شامپو بنزیل الکل میتواند باعث التهاب چشم و پوست شود و به همین دلیل تنها میتواند در کودکان بالای ۶ ماه استفاده گردد.

لوسیون را به مو ها (خشک) و پوست سر خود بمالید و پس از ۱۰ دقیقه با آب بشویید. باز هم مثل همیشه شانه کردن را نباید فراموش کنید چراکه اینکار تخم شپش و شپش های بالغ مرده را از مو جدا میکند.

۱۲٫ سس مایونز

خیلی ها با تعجب میپرسند که آیا واقعا مایونز در درمان شپش سر موثر است؟ سس مایونز هم مثل برخی دیگر از روش های معرفی شده با خفه کردن شپش ها آن ها را میکشد بنابراین نمیتوان گفت که این روش ۱۰۰ درصد جواب میدهد اما بدون تاثیر هم نیست. بسیاری اعتقاد دارند که روش سس مایونز یکی از بهترین راهکار های مبارزه با شپش سر است.

اگر میخواهید این روش را امتحان کنید ابتدا یک مایونز پر چرب تهیه کرده. سپس مقدار کافی از آن را به مو ها و پوست سر خود بمالید. یک کلاه پلاستیکی روی سرتان گذاشته و تا صبح اجازه دهید که روی مو ها بماند. (قبل از خواب مایونز را به موهای خود بمالید) صبح روز بعد با شامپو مو ها را شسته و شانه کنید. دقیقا همین کار ها را یک هفته بعد، یکبار دیگر انجام دهید.

۱۳٫ روش ۳ مرحله ای

در این روش ابتدا مو های (خشک) خود را به یک محصول مراقب مو (مثل لوسیون تمیز کننده مو) آغشته کرده و تا جای ممکن شانه میکنید. تا حدی که میتوانید مو های خود را شانه کنید تا شپش های بیشتری خارج بشوند. در مرحله سوم نیز با استفاده از باد داغ سشوار مو ها را خشک کنید. اینکار را باید ۳ بار در هفته انجام دهید.

۱۴٫ مایع ظرف شویی

مایع ظرف شویی نمیتواند شپش ها را بکشد اما مثل روغن زیتون و سس مایونز، راه تنفسی شپش ها را بسته و آن ها را از بین میبرد. گفته میشود مایع ظرف شویی در شستشوی چربی مو و مایع چسبناکی که تخم شپش را به ریشه مو میچسباند نیز موثر است.

۱۵٫ سرکه سیب

برخی از مردم اعتقاد دارند سرکه سیب میتواند مایع چسبناکی که تخم شپش را به ریشه مو میچسباند از بین ببرد. گفته میشود اگر پس از استفاده از یک داروی شپش کش، سرکه سیب به مو های خود بزنید، باعث میشود شانه کردن مو ها راحت تر شده و تخم های شپش ها راحت تر کنده شوند.

۱۶٫ تمیز کردن خانه

در زمان های نه چندان دور تصور میشد که تمیز کردن خانه میتواند شپش ها را از محیط پاک کرده و باعث از بین رفتن آن ها میشود اما امروزه مشخص شده است که شپش ها خارج از محیط مو و پوست سر بیش از یک یا دو روز نمیتوانند دوام بیاورند. بنابراین اگر شپش سر دارید نیازی نیست که تمام خانه را ضد عفونی بکنید. شپش سر تنها مربوط بهداشت سر است و ارتباطی با جای دیگری ندارد.

برای رعایت بهداشت عمومی و جلوگیری از انتقال شپش به افراد دیگر خانواده، ابزاری که با افراد مبتلا در تماس بوده مثل رخت خواب، کلاه، شال، حوله و… را با آب داغ شسته و در یک محیط داغ خشک کنید.

شانه ها را نیز در آب کف بسیار داغ (جوش) غوطه ور کنید. همچنین باید کف خانه، روبالشتی ها، مبل ها و صندلی های ماشین را نیز بخوبی تمیز کنید. اسباب بازی ها و عروسک ها را نیز به مدت ۲ هفته در کیسه های پلاستیکی که هیچگونه محفظه عبور هوا نداشته باشند قرار دهید.

۱۷٫ خدمات مبارزه با شپش

شرکت هایی وجود دارند که در زمینه کشتن شپش ها خدمات بسیار خوبی ارائه میکنند. شما میتوانید براحتی یکی از این شرکت ها را استخدام کنید تا محل زندگیتان را بطور کامل از هرگونه شپش و یا عوامل آلوده کننده دیگر بطور کامل پاک کند.

۱۸٫ پیشگیری از شپش

در ابتدا باید بدانید که حتی اگر سر و مو های خود را بخوبی تمیز کنید و بشویید تضمینی وجود ندارد که به شپش دچار نشوید. برای شپش ها مو های تمیز و مو های کثیف هیچ فرقی نمیکند. بهترین روش جلوگیری از شپش اجتناب از تماس مو ها و سرتان با مو های دیگران است. اگر مو های بلندی دارید سعی کنید آن ها را به گونه ببندید که خیلی آزاد نباشد. همچنین از شانه، مسواک، سنجاق سر، کلاه، شال و یا بالشت دیگران استفاده نکنید و وسایل شخصی خود را نیز به کسی ندهید.

توصیه میشود چند قطره روغن طبیعی (مثل روغن چای) به محصولات مراقبت از موی خود اضافه کنید تا از رشد عوامل بیماری زا جلوگیری بشود.

۱۹٫ دستگاه شپش کش

این دستگاه ها شبیه به جارو برقی هستند و یک سری شبیه به شانه دارند. دستگاه شپش کش هوای داغ را به ریشه مو ها میدمد و بدین وسیله شپش ها و تخم هایشان را میکشد. این دستگاه معمولا در مطب پزشک ها قرار داشته و کاملا بدون خطر است. یک بار استفاده از این دستگاه حدود نیم ساعت طول میکشد.

البته وسایل برقی دیگری برای کشتن شپش ها نیز وجود دارد. (مثل شانه الکتریکی ضد شپش)

۲۰٫ داروی مالاتیون

این دارو حشره کش میتواند شپش های بالغ و برخی از تخم های آن ها را بکشد اما قابل اشتعال است و میتواند باعث سوختگی درجه ۲ بشود و برای کودکان زیر ۶ سال نیز مناسب نمیباشد.

مالاتیون را به موها (موهای خشک) خشک بمالید و پس از ۸ تا ۱۲ ساعت آن را با جریان هوا خشک کنید. مالاتیون هرگز نباید با گرما (هوای گرم و یا هر منبع گرمازای دیگر) در تماس باشد. پس از خشک شدن دارو، موهای خود را با آب و شامپو در سینک بشویید (توجه شود که در این مرحله نمیتوانید مو ها را در حمام بشویید چراکه ابتدا باید شانه کنید) اگر همچنان شپش دارید، همین مراحل را ۷ تا ۹ روز بعد مجددا انجام دهید.

۲۱٫ شامپو لیندان

شامپو لیندان حاوی نوعی سم است (neurotoxin) که میتواند شپش ها و تخم هایشان را بکشد. استفاده بیش از حد و یا نادرست از این ماده میتواند عوارض جانبی شدید و حتی مرگ را بدنبال داشته باشد و حتی اگر بدرستی هم استفاده شود ممکن است باعث تشنج گردد.

امروزه این شامپو دیگر تجویز نمیشود و کودکان، سالمندان و افرادی که کمتر از ۵۵ کیلو وزن دارند به هیچ وجه نباید از آن استفاده کنند. این روش درمانی بصورت خیلی نادر و تنها برای افرادی تجویز میشود که راه های دیگر برای آن ها موثر نبوده است. در چنین شرایطی نیز باید دقیقا طبق دستور پزشک عمل کرد.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.